Skip to main content

STRAN NI BILA NAJDENA

Čeprav avtomobilski svet že dolgo špekulira, kdaj bo obstoječi Nissan GT-R končno dobil zamenjavo, pa se pri nissanu za to ne zmenijo prav dosti. Kar 17 let po predstavitvi trenutne generacije tega modela, je za modelno leto 2024 Nissan predstavil (predvidoma) še zadnjo posodobitev tega modela, preden se poda v zasluženi pokoj. To priložnost so pospremili z zgolj dvema posebnima različicama, ki pa v Evropi žal ne bosta na voljo.

Poleg različice T-Spec, ki cilja bolj na tiste kupce, ki si želijo bolj udoben, premium športni avtomobil, nas seveda najbolj zanima najbolj športna različica Nismo. Čeprav je bil avtomobil posodobljen večkrat kot se lahko spomnimo, pa to ne pomeni, da se za 2024 modelno leto niso potrudili. Po celotnemu avtomobilu lahko vidimo manjše spremembe in izboljšave, ki skupno pripomorejo k enakemu koeficientu zračnega upora, ob znatno višji pritisni sili k tlom.

Na prednji maski so se odločili za tanjšo mrežico, ki zmanjša upor in hkrati izboljša hlajenje, zadaj pa lahko vidimo nov spojler, ki ima 10 odstotkov večjo površino kot doslej. Drugje najdemo še nov prednji podaljšek odbijača, nov zadnji difuzor in zakrilca iz karbonskih vlaken. Kupci Nismo različice lahko izberejo še ekskluzivno barvo imenovano Stealth Gray, Nismo appearance paket pa bo poskrbel še za 20 palčna kovana platišča, rdeče dodatke in unikaten pokrov motorja iz karbonskih vlaken.

Za pogon bo poskrbel že poznani VR38DETT šestvaljnik s prostornino 3,8 litra. V manj agresivni različici T-Spec bo zagotavljal 565 konjskih moči in 632 Nm maksimalnega navora, v bolj športni Nismo različici pa s pomočjo turbine iz GT3 dirkalnika uspe sproducirati kar 608 konjskih moči in 651 Nm maksimalnega navora. Športnejša različica bo prvič v zgodovini opremljena tudi z zaporo prednjega diferenciala, kar bo še dodatno doprineslo k zmogljivostim na stezi.

Neglede na starost je prenovljeni Nissan GT-R še vedno dovolj zmogljiv, da se uspešno kosa z vsemi tekmeci, zato ne dvomimo v to, da bo tudi 2024 Nissan GT-R prava pošast. Vsi pa vseeno komaj čakamo njegovo zamenjavo.

Odpri okno
Kontaktirajte nas!
Pozdravljeni,

kako vam lahko pomagamo?