Skip to main content

STRAN NI BILA NAJDENA

Končno se je ena izmed priznanih tuning hiš lotila tega, česar smo si vsi želeli – novega BMW M3. Avtomobil, ki je že v standardni obliki mnogo močnejši, kot navaja BMW, pa vendar vsi vemo, da je novi S58 motor zmožen pokazati še precej več.

Govorimo seveda o priznani nemški tuning hiši AC Schnitzer, ki tesno sodeluje z BMW in tako kot eden redkih ponuja predelave, ki ne izničijo originalne BMW garancije. Kot tak je povsem logična izbira za večino tistih, ki jim je standardni avtomobil premalo poseben, hkrati pa si ne želijo izgubiti tovarniške podpore in poprodaje.

Pri AC Schnitzer so se za začetek lotili mogočnega 3,0 litrskega twin-turbo šestvaljnika in mu moč povečali iz standardnih 510 konjskih moči, na precej zajetnejših 590 konjskih moči, maksimalni navor pa sedaj znaša 750 Nm kar je 100 Nm več od serijskega BMW M3 Competition.

Obe številki sta presej impresivni, še posebej zato, ker razen izpušnega sistema v sam motor niso posegali. Navkljub prirastku moči in navora na žalost niso objavili koliko le ta dejansko vpliva na zmogljivosti. Glede na to, da že standarden avto opravi s pospeškom do stotice krepko pod 4 sekundami predvidevamo, da bodo zmogljivosti dovolj za vsakogar vsakogar. Od januarja 2022 bodo ponujali tudi 20mm nižje vzmetenje, ki bo ponujalo večstopenjske nastavitve trdote in blaženja. Zaradi bolj kvalitetnega blaženja ter nižje lege pravijo, da bo razlika v vožnji in agilnosti vsakemu vozniku BMW M3 več kot očitna.

Poleg moči so se lotili še prej omenjenega glasnejšega izpušnega sistema in aero dodatkov iz karbonskih vlaken, ki dejansko pripomorejo k pritisni sili k tlom. Pri 200 kilometrih na uro naj bi AC Schnitzerjev podaljšek prednjega odbijača dodal 40 kilogramov pritisne sile, zadnji spojler 50 kilogramov, zadnji strešni spojler 20 kg, oba skupno pa 70 kilogramov. Poleg tega si lahko omislite tudi karbonski pokrov motorja, zakrilca na prednjem odbijaču, zadnji difuzor in seveda značilna kovana platišča obuta v pnevmatike Michelin.

“Šesta generacija BMW M3 by AC Schnitzer je zopet malo vsega. Popolnoma vsakdanji avtomobil z udobjem na eni strani in zver, ki je popolnoma primerna za vožnjo po dirkališču na drugi strani,’‘ pravijo pri AC Schnitzer.

Odpri okno
Kontaktirajte nas!
Pozdravljeni,

kako vam lahko pomagamo?