Skip to main content

STRAN NI BILA NAJDENA

Če smo lani za golf turnir Actinia Open 2021 stiskali pesti, da nam bo, zaradi slabe vremenske napovedi, dež prizanesel, je bilo letos povsem drugače. Sonce, visoke temperature in še več pozitivne energije, so zaznamovali letošnji golf turnir Actinia Open 2022, ki je bil v vseh pogledih le še nadgradnja lanskega.

Tokrat smo se odločili za golf igrišče Arboretum Ljubljana, ki je poskrbel za odlično kuliso v osrčju zelene narave, hkrati pa ima golf igrišče Arboretum za podjetje Actinia tudi veliko sentimentalno vrednost. Tukaj se je namreč odvijal nasploh prvi golf turnir Actinia, že davnega leta 1999, ki je očitno pustil poseben pečat. Morda smo se tudi zato letos še toliko bolj potrudili.

Kar 84 udeležencev je že zjutraj pričakal bogat zajtrk, ki je udeležencem dal prepotrebne energije za cel dan. Sledilo je nekaj napotkov in vzpodbudnih besed, razdelitev na pare, ter še nekaj osvežilne pijače, ki smo jo na tako sončen, poletni dan potrebovali prav vsi. Nato so golfisti končno dočakali odhod na zelenico, kjer so vsi že nestrpno čakali svoj prvi udarec na sveže pokošeni travi. Sledil je hud boj za glavne nagrade, vse do 18. luknje. Videla se je dobra energija in športno rivalstvo, o kvaliteti igralcev na turnirju pa priča tudi dejstvo, da smo doživeli celo t.i. hole in one. Seveda golfisti niso igrali brez prestanka, saj je po deveti luknji sledilo okrepčilo, za hidracijo pa so vedno znova skrbele naše hostese, ki so poskrbele tudi za vedno nasmejane obraze.

Med tem, ko so golfisti tekmovali, pa ni bilo dolgčas niti njihovim spremljevalcem in tistim, ki niso prišli igrat golfa. Lahko so se pomerili v amaterskem igranju golfa z inštruktorjem, se zabavali ob zvokih DJ-a in dobri pijači, ali pa si ogledali katerega izmed jeklenih konjičkov podjetja Actinia, ki vedno zaznamujejo naše dogodke. Letos so bili razstavljeni avtomobili v znamenju SUV-jev z različnimi pogonskimi sklopi. Na ogled smo imeli tako električnega Audi Q4 in hibridnega Porsche Cayenne e-Hybrid, kot tudi bencinskega Porsche Cayenne Turbo in dizelskega BMW X3. A največ pozornosti je poleg Audija Q8 požel naš Audi A8 L s podaljšano medosno razdaljo, ki je prava avtocestna križarka za poslovneže. Vsi so hoteli preizkusiti t.i. ‘executive seating’ na zadnji klopi, ki pričara izkušnjo dnevne sobe na kolesih.

Po odigranih vseh osemnajstih luknjah, so se igralci, večinoma zadovoljni s svojo igro, vračali na prizorišče, kjer so se na hitro okrepčali in osvežili, a že jih je čakala nova preizkušnja. Ker imajo naši dogodki vedno tudi neko dobrodelno noto, je sledilo dobrodelno čipanje, katerega izkupiček je šel skladu Ivana Krambergerja. Udeleženci so se zelo potrudili, da bi žogico udarili kar najbližje zastavici, a misli so po naporni igri kar naprej uhajale na težko pričakovano razglasitev rezultatov in podelitev pokalov Steklarne Rogaška. Poleg unikatnih steklenih pokalov so nagrajenci prejeli tudi bogate nagrade, ki so jih poleg Actinie prispevali tudi naši partnerji Center Vitalizacije Hyper Human, Ljubljanske Mlekarne, Pro Shop in Belmond. Poleg nagrad za prva tri mesta smo podelili še nagrade za najdaljši udarec dame, najdaljši udarec gospodje, najbližje zastavici dame in najbližje zastavici gospodje. Za malo hudomušnosti smo sedaj že tradicionalno podelili tudi nagrade za najboljše oblečeno damo in najboljše oblečenega gospoda, ki sta podobno kot lani požela največji aplavz in bila zaslužna za največ smeha.

S podelitvijo in govorom, je bilo uradnega dela Actinia Open 2022 konec. Sledila je večerja in družabni večer v sproščenem vzdušju, ter dobri glasbi, ki je trajala pozno v noč. Tiste pozitivne energije, ki so jo udeleženci izžarevali cel dan, tudi zvečer ni zmanjkalo, zato si upamo trditi, da je bil tudi letošnji golf turnir Actinia Open 2022 nepozaben.

Se vidimo tudi drugo leto?

Odpri okno
Kontaktirajte nas!
Pozdravljeni,

kako vam lahko pomagamo?