Skip to main content

STRAN NI BILA NAJDENA

Audi je šokiral avtomobilistični svet s konceptom kupejevskega križanca, ki se lahko spremeni v pravega pickup-a. Zadnje čase so v Ingolstadtu zelo dejavni na področju zanimivih konceptov, a vseeno verjamemo, da je njihov Activesphere najpomembnejši in najzanimivejši koncept do sedaj. Združuje množico različnih elementov kot so elegantne linije štirivratnega kupeja, napredni električni pogon, zajetna oddaljenost od tal, off-road pnevmatike in zmožnost transformacije v pickup-a.

Activesphere zgoraj oblikovno spominja na modela A5 ali A7, spodaj pa najdemo agresivna 22 palčna platišča, obuta v še večje terenske pnevmatike dimenzij 285/55R22, ter mišičast ‘bodykit’, ki avtomobilu doda res agresiven in robusten videz. Ena izmed značilnosti koncepta so tudi steklene površine, ki jih lahko najdemo praktično povsod. Poleg steklenih vrat, je steklo tudi na prednjem koncu avtomobila in ponuja pogled iz kabine na cesto pred avtomobilom, glavna značilnost koncepta pa je pomično zadnje steklo.

Le to se ob pritisku na tipko drsno odpre proti strehi in razkrije zadnji prtljažni prostor, ki avtomobil transformira v pravi pickup. Ideja za tem je aktivno življenje in posledično prostor za vse športne pripomočke, kot so recimo kolesa, palice za golf in podobno.

Zahvaljujoč zračnemu vzmetenju lahko voznik tudi prilagaja oddaljenost od tal, ter avtomobil dejansko transformira v pravega terenca. Le to je možno nastaviti med 168mm za vožnjo po asfaltu, do maksimalno 248mm za vožnjo po terenu. Koncept bazira na novi PPE električni platformi, v dolžino meri skoraj pet metrov, medosna razdalja pa meri skoraj tri metre. Vsa štiri kolesa poganja par električnih motorjev, ki skupaj proizvajata do 442 konjskih moči in 720 Nm maksimalnega navora. Zmogljivosti zaenkrat še niso razkrili, vemo pa, da bo za hrambo energije skrbela 100kWh velika baterija, ki naj bi zadostovala za do 600 kilometrov električnega dosega.

Kot pri ostalih konceptih ne pričakujemo, da se bo Activesphere koncept razvil v dejanski serijski avtomobil, vseeno pa lahko pričakujemo, da bomo nekatere izmed njegovih posebnosti lahko videli na prihajajočih električnih modelih Audi. Prvi modeli na novi PPE platrofmi bodo namreč razkriti že v letošnjem letu.

Odpri okno
Kontaktirajte nas!
Pozdravljeni,

kako vam lahko pomagamo?