Skip to main content

STRAN NI BILA NAJDENA

Izjemno zmogljivi športni terenci med premožnejšimi kupci postajajo čedalje večji hit, zato se avtomobilski proizvajalci kar tepejo za največji kos torte v tem segmentu. Skoraj ne mine mesec, ko nekdo ne naznani najhitrejšega, najmočnejšega in najdražjega. Izjema ni niti Audi. Kaj narediš, ko v svojem portfelju že imaš izjemno zmogljivo in popularno družinsko limuzino v obliki modela RS6, ter izjemno privlačnega kupejevskega športnega terenca? Seveda uporabiš najboljše iz obeh svetov in ju združiš v eno celoto. Tako je nastal Audi RSQ8.

Največji SAC (‘sports actvity coupe’) v audijevi ponudbi, ki je svojo privlačno obliko združil s pošastnim pogonskim sklopom iz modela RS6 in se nekaj trikov naučil tudi pri koncernskemu bratu Lamborghini Urus-u, s katerim si delita več, kot bi si pri Lamborghiniju želeli priznati. Rezultat inženirskih naporov in dolgoletnega razvoja je bil naposled poplačan, ko so 9 novembra leta 2019, takrat še z prototipnim vozilom, svetu pokazali, da mislijo resno.

kratkoročni najem audi rsq8

Takrat je namreč v avtomobilskem svetu odjeknila novica, da imamo na slovitem Nürburgringu novega najhitrejšega športnega terenca. S časom 7 minut in 42 sekund je za kar 7 sekund premagal prejšnji rekord, ki si ga je do takrat lastil Mercedes-AMG GLC63 in pokazal česa je zmožen skoraj 2,5 tone težak SUV, ko vanj zlijejo vso inženirsko znanje.

Osnova za monumentalne zmogljivosti je seveda prej omenjeni pogonski sklop, ki je praktično identičen tistemu v limuzinskem RS6. Govorimo o 4.0 litrskem osemvaljniku, ki s pomočjo dveh turbin zagotavlja 600 konjskih moči in 800 Nm maksimalnega navora, vso to moč pa preko samodejnega menjalnika pošilja na vsa štiri kolesa. To je dovolj za pospešek do stotice v le 3,8 sekunde, kar je le dve desetinki za Lamborghini Urusom. Pogonski sklop je impresiven tudi v praksi, saj je moči vedno dovolj, motor je lepo odziven, oprijema pa je na pretek.

Končni rezultat je vozniška izkušnja, ki fizično ne bi smela biti mogoča. Zahvaljujoč prej omenjenemu pogonskemu sklopu in pa orjaškim 23 palčnim pnevmatikam Michelin širine 295 mm, se RSQ8 zelo dobro upira zakonom fizike, saj je hitrost skozi zavoje resnično neverjetna. Seveda na neki točki vseeno na vrata potrka fizika in sporoči, da vozimo visok avtomobil, ki mimogrede tehta tudi 2,5 tone, ampak boste verjetno prej ostali brez vozniškega izpita.

Ni pa le hiter ampak tudi tehnološko dovršen. V primeru manjših obremenitev zna izklopiti polovico svojih valjev s čimer naj bi prihranil nekaj goriva, vendar se to pri tej masi avtomobila in tej zmogljivosti ne pozna kaj dosti. To je pač avtomobil presežnikov zato je poraba tukaj drugotnega pomena. Bolj je pomembno, da vsi asistenčni sistemi, ki jih res ni malo, delujejo vrhunsko, omeniti pa velja tudi nastavljivo zračno vzmetenje, ki poskrbi za dobro blaženje neravnin in odlično sposobnost ‘križarjenja’.

V to sposobnost ‘križarjenja’ na dolge razdalje spada tudi pregovorna audijeva kvaliteta izdelave, odlična zvočna zatesnjenost in odlični materiali v notranjosti, nekoliko manj všečni pa so zasloni na dotik s katerimi upravljamo praktično vse. Voznikovo okolje je torej na visokem nivoju, ki ga še nekoliko povzdigne ogromna panoramska streha. Ta, sicer temačni črni notranjosti, doda nekaj svetlobe in poskrbi za večji občutek prostornosti, ki je povsem na mestu. Kabina je namreč izjemno prostorna in brez težav sprejme pet potnikov ter njihovo prtljago.

Audi RSQ8 je torej avtomobil presežnikov. Avtomobil, ki ga nihče ne potrebuje, a si ga mnogi potihem želijo. Izžareva nek status, ki pa vas bo stal. Z nekaj opcijami se cena iz začetnih 156 tisočakov, hitro povzpne onkraj 200 tisočakov, še posebej, če izberete kar 10 tisočakov vredne keramične zavore. Ravno zato smo pri podjetju Actinia omogočili tudi kratkoročni najem Audi RSQ8, kjer lahko tak avtomobil najamete že za 380€ na dan, v kolikor vam bo postal res všeč, pa se lahko odločite kar za dolgoročni poslovni najem.

Na tej povezavi lahko preverite tudi našo ponudbo drugih vozil za kratkoročni najem, kjer boste zagotovo našli nekaj po vašem okusu.

kratkoročni najem audi rsq8
Odpri okno
Kontaktirajte nas!
Pozdravljeni,

kako vam lahko pomagamo?