Ferrari svoji paleti dodal novo rdečo barvo po vzoru njihovega 2022 F1 dirkalnika - Actinia - Dolgoročni najem
28/03/2022

Ferrari svoji paleti dodal novo rdečo barvo po vzoru njihovega 2022 F1 dirkalnika

Ne zgodi se pogosto, da bi Ferrari svoji paleti dodal novo barvo, kaj šele, da bi bila rdeča.

Ferrari je bil vedno proizvajalec z globokimi koreninami v motošportu, kar so pogosto razkazovali tudi s posebnimi dodatki na njihovih cestnih avtomobilih. Včasih so se ikonskim dirkalnikom poklonili s posebnimi detajli, drugič z imenom. Sedaj pa so se odločili pokloniti njihovemu 2022 Formula 1 F1-75 dirkalniku, s prav posebnim odtenkom rdeče barve.

To ne bi bilo drugače nič čudnega, če ne bi bila rdeča barva praktično sinonim za znamko Ferrari. Poimenovali so jo Rosso F1-75 Opaco in gre v osnovi za mat rdečo barvo, ki je identična tisti, na njihovemu letošnjemu bolidu. Verjetno so se za to potezo odločili kot nekakšno proslavitev vrnitve v staro formo v karavani formule ena, saj so se s šestim mestom v letu 2020 in nekoliko boljšim tretjim mestom lani, nekoliko oddaljili od nekdanje slave. Letos pa so že na uvodni dirki v Bahrainu zasedli najvišji dve stopnički in s tem dokazali, da je 2022 njihovo leto in da tokrat mislijo resno.

Rosso F1-75 Opaco se bo pridružila sedmim ostalim odtenkom rdeče v ferrarijevi barvni paleti. Kot zanimivost morda to, da niso vsi odtenki rdeče na voljo pri vseh njihovih modelih, barva Rosso F1-75 Opaco pa bo na voljo pri čisto vseh brez izjeme. V konfiguratorju jo že lahko najdemo pod vsemi različicami modela Ferrari 812, 296 GTB, SF90, F8, Roma, Portofino in celo ultra omejeno serijo Daytona SP3, ki naj bi bila razprodana.

Poleg tega, da jo lahko stranke že naročijo na čisto vseh novih superšportnikih, jo bomo gotovo lahko videli tudi na prihajajočem športnem terencu Purosangue, ki bo predstavljal prelomno točko za znamko Ferrari.

Avtor: Luka Janežič