Pogosta vprašanja in odgovori

Vas zanima najem avtomobila in imate vprašanje za nas? Tukaj boste našli odgovore na najpogosteje zastavljena vprašanja.

Pogosta vprašanja in odgovori

Imate vprašanje za nas? Tukaj boste našli odgovore na najpogosteje zastavljena vprašanja.

?

Vsi izračuni za najem vozila na spletni strani so narejeni za dobo 60 mesecev – velja tako za izračune za najem kot tudi izračune za leasing.

?

V ceno najema je vključeno vse, kar potrebujete za brezskrbno uporabo vozila, razen goriva in pranja vozila.

?

Najkrajša doba najema je 3 mesece, najdaljša pa 60 mesecev. Sorazmerno z dobo najema se prilagodi tudi znesek mesečnega najema.

?

Lastnik vozila je podjetje Actinia.

?

Vi ste najemnik in uporabnik vozila.

?

Seveda, vendar je to potrebno doreči že ob sklenitvi najemne pogodbe. Prodajna vrednost vozila po poteku najema se namreč določi že ob sklenitvi samega najema.

?

30.000 km na leto, po dogovoru pa lahko tudi več. Izračuni na spletni strani so narejeni na podlagi 30.000 km letno.

?

Obračun dodatnih prevoženih kilometrov je odvisen od vrednosti najetega vozila. Nihče ne mara negativnih presenečenj, zato vas s ceno dodatnega kilometra seznanimo že pred sklenitvijo najema.

?

Za vsa vozila je sklenjeno osnovno in polno kasko zavarovanje.

?

Pri vseh vozilih je nekaj lastne udeležbe. Višina le-te je odvisna od vrednosti in tipa vozila. Prednost je, da so ob tem zavarovani tudi elementi, ki v klasičnem kasko zavarovanju niso (npr. alu platišča).

?

Vsako nesrečo ali krajo je potrebno nemudoma prijaviti policiji in o tem obvestiti tudi nas. Vse natančne napotke prejmete skupaj z dokumentacijo vozila.

?

Postopek prijave je popolnoma enak, kot če je povzročitelj nesreče najemnik. Nič se ne spremeni. Ob tem morate le vedeti, da je dajanje vozila v podnajem prepovedano.

?

Za predčasno prekinitev pogodbe velja pogodbena kazen, katere višina je odvisna od časovnice prekinitve in vrednosti vozila. Vsekakor pa ste seznanjeni s pogodbeno kaznijo pred samo sklenitvijo najema.

?

Asistenca velja povsod in neprekinjeno – 24 ur na dan, vse dni v letu.

?

21 let. Vsak voznik potrebuje veljavno vozniško dovoljenje.

?

Vse predaje in prevzemi vozil se opravljajo v Ljubljani.

?

Za to skrbimo mi, predhodno se dogovorimo, kje bo opravljen servis vozila. Če je možno, je vozilo servisirano v vašem domačem kraju, v nasprotnem primeru pa v Ljubljani.

?

V kolikor je najemnik pravna oseba potrebujemo podatke podjetja, v kolikor je najemnik fizična oseba potrebujemo zadnje 3 oziroma 5 bančnih izpiskov.

?

Ne, v osnovi ni omejitev za najem.

?

Polog oziroma depozit je odvisen od vaše zmogljivosti plačila. Če imate dovolj visok vir prihodka, polog znaša 3 mesečne najemnine. Če ste študent ali ste nezaposleni, pa načeloma polog znaša 5 mesečnih najemnin. Polog po končanem najemu, plačanih vseh obveznostih in vrnjenem vozilu, dobite povrnjen.

?

Vozilo lahko uporabljate kjerkoli – v vseh državah (znotraj in izven EU).

?

V primeru okvare ali poškodbe vozila nas o tem nemudoma obvestite. Naša asistenca bo prišla po vaše vozilo, vam predala nadomestno vozilo za čas popravila. V tem času uporabljate nadomestno vozilo, zato ste kljub zamenjavi dolžni plačevati najemnino.

?

V poprejšnjem posvetovanju z nami lahko. Izberete lahko tako tip vozila kot tudi vso opremo. Za pregled naše ponudbe vas vabimo, da si za osnovno predstavo ogledate naše informativne izračune.

Niste našli odgovora na svoje vprašanje? Pošljite nam sporočilo.

    * Polja, označena z zvezdico, so obvezna.