Porsche omogočil opcijo retro notranjosti za vse nostalgike - Actinia - Dolgoročni najem
25/07/2022

Porsche omogočil opcijo retro notranjosti za vse nostalgike

Porsche je kupcem modela 911 končno omogočil opcijo brez programa personalizacije, ki bo zagotovo zelo iskana.

Porsche že napoveduje prihod prenovljenega modela 911, katerega predstavitev pričakujemo že letošnjo jesen. Preden bodo v celoti razkrili, kaj nas čaka v prenovljenem modelnem letu 2023, smo dobili vsaj majhen predogled v omejeni izdaji 911 Sport Classic, ki je bila predstavljena ta mesec. Omenjena različica namreč poleg kopice ostalih zanimivih kombinacij pride opremljena tudi z množico dodakov iz linije Porsche Exclusive Manufaktur, vključno z retro ‘Pepita-cloth’ notrajostjo, ki doda nekaj pridiha šestdesetih.

Po novem je Porsche to opcijo omogočil tudi na vseh ostalih različicah modela 911, kot del Heritage Design Leather paketa notranjosti. Glede na konfigurator, lahko omenjeni paket dodamo na seznam dodatne opreme, tako pri čisto običajni Carreri, kot tudi pri modelu Turbo S. Dokler je različica na voljo z štiri ali 18 smernimi adaptivnimi Sport Plus sedeži. Na žalost to očitno pomeni, da modeli s Clubsport paketom kot so GT3 in GT3 Touring, odpadejo, oziroma bodo kupci teh modelov za isti tretma morali poseči po porschejevemu personaliziranemu programu.

Kupci lahko izbirajo med štirimi različnimi barvami notranjosti, ki k ceni dodajo slabih 10 tisočakov, kamor ne štejemo tudi dobrega tisočaka vrednih boljših sedežev. Najbolj zagotovo izstopa kombinacija Cognac rjavega usnja, s sredinskimi inserti iz karirastega, črno belega blaga, ki ga porsche imenuje Houndstooth. Poleg omenjene kombinacije lahko izbiramo še med črnim usnjem v kombinaciji s prej omenjenimi sredinskimi inserti, kombinacijo Atacama bež delnega usnja s tekstilom iste barve, ter popolnoma črno kombinacijo usnja in tekstila.

Paket notranjosti vključuje še vratne obloge v enaki kombinaciji kot so sedeži, posebne predpražnike ter spodnji del armaturne plošče, ki je ravno tako v usnju. Porsche je sicer že večkrat naznanil, da bodo nekatere opcije njihovega posebnega programa Exclusive Manufaktur sčasoma na voljo tudi na običajnih modelih, zato smo veseli, da držijo besedo. Zdi se nam, da je to, navkljub svoji ceni, izjemno zanimiva opcija, ki vseeno veliko doda k šarmu avtomobila.

Avtor: Luka Janežič