Skip to main content

STRAN NI BILA NAJDENA

Zagotovo ste se že kdaj vprašali, zakaj bi se nekdo odločil za večkratni kratkoročni najem namesto, da bi avtomobil kupil, ko pa je recimo že strošek vikend najema lahko večji od obroka lizinga za enak avtomobil. Če za trenutek pustimo ob strani tiste entuziaste, ki jim je to praktično edina priložnost voziti njihov sanjski avtomobil, ima večina ljudi, ki so lahko kratkoročni najem privošči, tudi dovolj sredstev za nakup tovrstnega avtomobila. Zakaj bi se torej odločili za kratkoročni najem?

Odgovorov je več in so precej enostavni. Ob nakupu takega avtomobila še zdaleč ni edini strošek sama kupnina. Avtomobil je potrebno še zavarovati, vzdrževati, skrbeti za pnevmatike in servise, za kar pa nekateri sploh nimajo časa, spet drugim se ne da s tem sploh ukvarjati. Poleg tega pa pozabljamo na največji strošek lastništva takega avtomobila – izguba vrednosti.

kratkoročni najem

Športni in luksuzni avtomobili v prvem letu lastništva brez težav izgubijo tudi več deset tisoč evrov svoje nabavne vrednosti. To pa je nekomu, ki si je avtomobil kupil zgolj za občasno vikend uživanje, lahko preveč. Samo za znesek izgube vrednosti, bi si ta oseba brez težav najela poljubni športni ali luksuzni avtomobil za praktično vse priložnosti, ko bi drugače uporabljal svojega. Lahko bi si izbral vsakič drug avtomobil, hkrati pa njegov lastniški ne bi stal v garaži praktično 350 dni v letu, nabiral prah in izgubljal na vrednosti.

Poleg tega ste ob kratkoročnem najemu povsem brezskrbni saj ne potrebujete plačevati dodatnega zavarovanja, skrbeti za naslednji servis ali morda rezervirati premontažo pnevmatik. Rezervirate, plačate, prevzamete in uživate. Tako enostavno je.

kratkoročni najem audi

Poleg tega obstaja še druga skupina ljudi, ki pa sem jo tudi zgoraj že omenil – entuziasti. Nekaterim je morda Porsche 911 sanjski avtomobil, ki si ga nikoli ne bo mogel privoščiti, lahko pa si privošči en vikend najem na leto in uživa svoje sanje. Morda si želi preizkusiti različne avtomobile, brez da bi se z nakupom omejil le na en avtomobil, ki ga morda potem še prodati ne bo mogel.

Razlogov je več in vsi so enostavni. Morda kratkoročni najem zanima tudi vas? Preverite naš vozni park na tej povezavi, ali pa nam pišite na info@actinia.si .

kratkoročni najem športnega vozila
Odpri okno
Kontaktirajte nas!
Pozdravljeni,

kako vam lahko pomagamo?