Skip to main content

STRAN NI BILA NAJDENA

Nekaj let nazaj se je Mercedes opogumil in končno predstavil svojega konkurenta v segmentu premium ‘povišanih’ karavanov, kjer sta do takrat dolga leta dominirala Audi z modeli Allroad in Volvo z modeli Cross Country. Rezultat je bil Mercedes razred E All-Terrain, ki sicer ni bil najbolje prodajan model, je pa pri avtomobilističnih novinarjih požel skoraj izključno samo pozitivne kritike.

Tokrat so se v Stuttgartu lotili svojega manjšega karavana, mu dodali kar 40mm višjo oddaljenost od tal in nekaj obveznih črnih plastik, za bolj trdoživ izgled. Nastal je Razred C All-Terrain za katerega Mercedes pravi, da je to avtomobil za tiste, ki jim je klasični karavan nekoliko prenizek, SUV pa previsok in preveč ‘štorast’.

Poleg prej omenjene štiri centimetre višje oddaljenosti od tal in vizualnih črnih plastik na zunanjosti, je avtomobil tudi že standardno opremljen s 4MATIC štirikolesnim pogonom in avtomatskim menjalnikom, sistemom za spuščanje po klancu, dvema dodatnima načinoma vožnje za vožnjo po brezpotjih in celo opcijski ‘Digital Light System’ s tremi dodatnimi LED diodami v vsakemu žarometu. Te v kateremkoli off-road načinu vožnje do hitrosti 50 kilometrov na uro poskrbijo za precej širši kot svetilnosti, kar lahko izdatno pripomore pri nočnem navigiranju skozi gozd. Kot tak je več kot primeren za lažja brezpotja, kot so nekoliko bolj razrite makadamske poti do vaše najljubše gorske koče, pa čeprav bo večina kupcev dodatno oddaljenost od tal bolj izkoriščala za lažje ‘plezanje’ na robnike v mestnih središčih.

Motorizacija je identična tisti v klasičnemu karavanskemu razredu C, kar pomeni, da lahko izbirate med blago hibridnim 2.0 litrskim bencinskim ali 2.0 litrskim dizelskim motorjem, kateremu ravno tako pomaga 48V hibridna tehnologija.

Skoraj identična je tudi notranjost. Ta je povzeta po razredu S in že standardno vključuje 11.25 palčni sredinski zaslon na dotik, opcijsko pa je na voljo še večji 12.3 palčni zaslon. Za razliko od klasičnega karavana, lahko v All-Terrain različici najdemo še poseben off-road meni, ki prikazuje kot nagiba in spusta avtomobila, ter trenutni kot prednjih koles, prikazuje pa tudi kompas in koordinate vozila.

Zaradi višjega sedišča sta pri All-Terrain različici poleg boljšega pregleda na cesto precej lažja tudi vstop in izstop iz avtomobila, kar bo dobrodošlo pri tistih, ki si želijo nekoliko višjega avtomobila, pa si ne želijo lastiti SUV-a. Prtljažnik še vedno pogoltne do 490 litrov prtljage, sama prtljažna vrata pa so že v standardni opremi električna.

Mercedes razreda C All-Terrain bo svoj debi doživel na septembrskem avtomobilskem salonu v Münchnu, v Evropi pa bo na voljo proti koncu tega leta.

Odpri okno
Kontaktirajte nas!
Pozdravljeni,

kako vam lahko pomagamo?