Skip to main content

STRAN NI BILA NAJDENA

Generalni direktor italijanskega proizvajalca superšportnih avtomobilov Lamborghini, Stephan Winkelmann, je potrdil, da bo prvi električni Lamborghini na ceste zapeljal leta 2027 ali najkasneje 2028. bodo razširili svoj portfelj na štiri modele. Kot do sedaj bodo proizvajali dva superšportnika in dva ‘uporabnejša’ avtomobila od katerih bo eden zagotovo nova generacija Urusa, o drugem pa so zaenkrat še precej skrivnostni. Vse kar so razkrili je to, da bo imel le dvoje vrat.

Med intervjujem za Yahoo Finance je Winkelmann dodal, da bodo vsi bodoči lamborghinijevi superšportniki priključni hibridi, preden bo na ceste zapeljal njihov prvi električni avtomobil. Poudaril je še zaupanje v sintetična goriva, ki bi lahko podaljšala življenjsko dobo motorjev na notranje izgorevanje, s čimer se strinja tudi Porsche, ki velik del svojih razvojnih sredstev vlaga ravno v proizvodnjo sintetičnih goriv.

Kaj bomo lahko počeli po letu 2030 bo odvisno od zakonov in okoljevarstvene politike, po drugi strani pa upamo, da se bo pokazala dovolj velika priložnost za sintetična goriva, ki so CO2 nevtralna, da bomo z njimi lahko poganjali in upravičili naše superšportne avtomobile. To je možnost, ki si jo želimo pustiti odprto. Trenutno se še ne rabimo dokončno odločiti, ker ta tehnologija trenutno še ni dosegljiva, niti ne vemo do katere stopnje se bo v prihodnje razvila,” je v intervjuju povedal Winkelmann.

Hkrati ni želel razkriti, niti namigniti kakšen bo lamborghinijev prvi električni avtomobil, ali bomo morda najprej videli električni SUV, ali celo električnega superšportnika, ki bi tekmoval z modeli kot so Rimac Nevera ali Paninfarina Batista. Dodal je še, da bo za Lamborghini letošnje leto po vsej verjetnosti rekordno. Vsak mesec je boljši od prejšnjega in vsak mesec prodamo več avtomobilov, kot jih lahko dostavimo. Pod črto bo 2021 zagotovo rekordno leto, tako po prodaji, kot tudi po dobičku. Na kar smo izjemno ponosni in z veselim pričakovanjem zremo v 2022 ter se že veselimo novih izzivov,” je še dodal.

Težko rečemo, da se veselimo električnih Lamborghinijev, ko pa imamo v našem voznem parku za kratkoročni najem na voljo avtomobile znamke Lamborghini, z najboljšo zvočno kuliso avtomobilističnega sveta. Bi si želeli najem Lamborghini -ja tudi vi? Preverite ponudbo na tej povezavi.

najem lamborghini
Odpri okno
Kontaktirajte nas!
Pozdravljeni,

kako vam lahko pomagamo?