Skip to main content

STRAN NI BILA NAJDENA

Prenovam in dodelavam slovite ‘godzile’ očitno še ni videti konca. Nissan GT-R R35 je namreč na ceste zapeljal že davnega leta 2008, tokrat, kar 13 let kasneje, pa so predstavili še eno prenovo kultnega japonskega športnika. Ta prenova pa vključuje tudi dve novi posebni T-Spec izdaji in sicer Premium Edition T-Spec ter Track Edition Engineered by Nismo T-Spec.

T-Spec različice bodo zelo omejene in sicer na le 100 primerkov, v primerjavi z običajnim modelom GT-R pa bodo imeli že standardno karbonsko keramične zavore, karbonski zadnji spojler, pokrov motorja, ki bo odvisen od posebne izdaje, ter seveda množico oznak. Novi sta tudi dve prav posebni zunanji barvi in sicer Midnight Purple, za katero so črpali navdih v Midnight Purple III iz posebne izdaje R34 GT-R V-Spec, ter Millennium Jade, ki smo jo prvič lahko videli na R34 GT-R V-Spec II Nurburgring.

Premium Edition T-Spec se bo od ostalih razlikoval po ekskluzivni notranjosti in posebnih Rays kovanih platiščih v bronasti barvi. Track Edition engineered by Nismo T-Spec pa bo precej bolj poseben saj bo imel tudi karbonski pokrov motorj in karbonsko streho za zmanjšanje mase, poleg tega pa bo za ljubitelje vožnje po stezi opremljen tudi z veliko Nismo ‘bombončki’. To seveda ne bo poceni, saj bosta obe različici več kot 50% dražji od povsem običajnega modela GT-R.

Posebni izdaji z izjemno dolgima oznakama bosta po prvih podatkih na voljo le na domačem tržišču, drugod bomo lahko dobili le Nissan GT-R T-Spec. Ta bo pozicioniran nad trenutnim Premium paketom, prepoznali pa ga boste po širših prednjih blatnikih, 20 palčnih kovanih Rays platiščih v zlati barvi, karbonsko keramičnih zavorah, karbonskemu zadnjemu spojlerju ter seveda množici T-Spec oznakah.

Pod pokrovom motorja se še vedno vrti sloviti VR38DETT 3,8 litrski twin turbo V6, ki v prenovljeni izdaji zagotavlja 572 konjskih moči in 633 Nm maksimalnega navora. Moč je preko šest stopenjskega avtomatskega menjalnika še vedno speljana na vsa štiri kolesa, kar zagotavlja neverjetno sposobnost pospeševanja do stotice in odlično trakcijo pri pospeševanju iz zavoja.

Čeprav je osnova stara že 13 let, se do neke mere še vedno lahko kosa z najmodernejšimi superšportniki.

Odpri okno
Kontaktirajte nas!
Pozdravljeni,

kako vam lahko pomagamo?