Skip to main content

STRAN NI BILA NAJDENA

Porsche je dokončno potrdil datum razkritja težko pričakovanega cestnega dirkalnika po imenu 911 GT3 RS. Gre za novo 992 generacijo, kjer bo RS različica le še nadgradila to, kar nam različici GT3 in GT3 Touring ponujata že nekaj časa. V kolikor ste zamudili na tisoče vohunskih fotografij zakamufliranih prototipov in neverjetnega zadnjega spojlerja, je Porsche skupaj z napovedjo izdal eno samo uradno fotografijo avtomobila.

Popolnoma nov dizajn avtomobila vključuje nov prednji podaljšek odbijača, nov prednji pokrov z večjimi odprtinami za zrak, zakrilca na strehi, značilne zračnike v prednjih blatnikih in zadnji difuzor z dvema izpušnima cevema. Daleč največji preskok pa se bo zgodil pri že omenjenem zadnjem spojlerju. Ta je verjetno največji in najvišji od vseh, ki so bili kadarkoli nameščeni na kakšnemu produkcijskemu, cestnemu avtomobilu. Že od zgodnjih testiranj se večina sprašuje, kako ga je Porscheju sploh uspelo homologirati za cestno rabo.

Direktor GT oddelka Andreas Preuninger je ob napovedi dejal: “Novi 911 GT3 RS je še bolj optimiziran za vožnjo po dirkaški pisti od predhodnika. Neverjetno odzivni, štirilitrski, bokserski šestvaljnik, ki se vrti preko 9.000 obratov na minuto in proizvaja okoli 500 konjskih moči, se je izkazal kot idealen za uporabo na različnih trackdayih. Zato moči nismo posvečali preveč pozornosti, ampak smo se pri razvoju raje fokusirali na aerodinamiko in šasijo.”

Omenjeni atmosferski šestvaljnik sicer v modelih GT3 in GT3 Touring proizvaja 510 konjskih moči in 469 Nm maksimalnega navora. GT3 RS bo zagotovo nekoliko močnejši, a znatnega prirastka ne pričakujemo. Glede na to, da je prejšnja 991.2 generacija proizvajala 520 konjskih moči, predvidevamo, da se bo tokratna generacija ustavila pri okoli 530 konjskih močeh. Glede na to, da je že ‘običajna’ GT3 različica nove generacije modela 911 s slavnim Nurburgringom opravila kar 17 sekund hitreje od predhodnika, pričakujemo, da bo čas novega 911 GT3 RS res neverjeten. Morda bo celo trkal na vrata pošastno hitri prejšnji generaciji modela GT2 RS.

Za več preverjenih informacij počakajmo na spletno premiero, ki se bo zgodila že 17. avgusta, morda pa že takrat izvemo, kakšen čas je postavil novi Porsche 911 GT3 RS.

Odpri okno
Kontaktirajte nas!
Pozdravljeni,

kako vam lahko pomagamo?