Skip to main content

STRAN NI BILA NAJDENA

Porsche pravi, da si želi pospešiti razvoj svojega poslovnega modela, ki bazira na pridobivanju podatkov, hkrati pa si želi te podatke in s tem tudi stranke, še dodatno zaščititi. Da bi to dosegli, bodo strankam ponudili novo ‘štiri steberno’ politiko, ki bo hkrati omogočala širok nabor novih povezljivostnih storitev, ob minimalnem vplivu na zbrane podatke.

Proizvajalec pravi, da so pri zbiranju in varni hrambi osebnih podatkov, do sedaj vedno zgolj zadostili pravnim zahtevam, nikoli pa niso šli korak dlje. Sedaj so se z nadgradnjo varnosti podatkov odločili iti preko vseh zahtev in standardov, ter to nadstandardno varnost osebnih podatkov uporabiti kot svojo prednost pri zagotovitvi čim večjega tržnega deleža. Zavedajo se, da je privatnost v digitalnem svetu čedalje bolj redka in s tem tudi čedalje bolj cenjena.

“V prihodnosti se zaupanje v znamko ne bo merilo le po kvaliteti produktov in storitev, temveč tudi po pozitivnem občutku varnosti strank, ki povsem sami odločajo o deljenju svojih osebnih podatkov. Porsche je izraz svobode, znamka za tiste, ki sledijo svojim sanjam, zato si želimo to svobodo izražati tudi v digitalnem svetu,” je dejal Christian Völkel, vodja oddelka za varnost pri Porsche AG.

Da bodo to dosegli, so privatnost pri znamki Porsche razdelili na štiri perspektive. Prva se osredotoča na funkcije njihove korporativne strategije 2030, druga je definirana glede na njihove interne vrednote, tretja je bazirana na principih transparentnega deljenja pravih in odkritih informacij glede obdelave podatkov, četrta pa pokriva privatnost same znamke Porsche.

Taycan je pri tem storil velik korak naprej, saj strankam s pomočjo enostavnih kontrol omogoča transparentnost pri obdelavi podatkov, ki se bo sčasoma le izboljševala. Medtem ko se količina podatkov o prometu, varnosti in celo časih na dirkališčih povečuje, se bo podjetje trudilo najti ravnovesje tudi med varnim shranjevanjem podatkov in integriteto kupcev.

“Porsche verjame, da bo izbirna raven privatnosti v bodočih vozilih znamke Porsche videna kot velika tržna prednost,” navaja proizvajalec.

Pri Podjetju Actinia smo vam na voljo tudi za kratkoročni najem vozil. Ponudbo in naš vozni park lahko preverite na tej povezavi.

Odpri okno
Kontaktirajte nas!
Pozdravljeni,

kako vam lahko pomagamo?