Skip to main content

STRAN NI BILA NAJDENA

BMW je ravnokar predstavil svoj M4 GT4 dirkalnik, ki bo na voljo že z oktobrom, saj lahko tako stranke še lahko ujamejo dirkaško sezono 2023. Novi dirkalnik bo stal 187 tisoč €, kar glede na ceno novega M4 CSL niti ni tako pretirano.

“Zadali smo si izziv ustvariti pravega naslednika izjemno uspešne prve generacije BMW M4 GT4. S pomočjo mnogih odzivov naših strank, je naša izkušena razvojna ekipa iz šeste generacije produkcijskega avtomobila ustvarila hitrejši, zanesljivejši in zelo čustveno nabit dirkalnik po imenu BMW M4 GT4, “ je dejal Franciscus van Meel, direktor BMW M GmbH.

Razvit z mislijo na zmagovalne stopničke in naslove, je novi dirkalnik združil nove tehnologije produkcijskega M4 z nekaj komponentami večjega brata M4 GT3. BMW pravi, da se inženirji niso fokusirali le na zmogljivost in zanesljivost, temveč tudi na čim lažje in cenejše vzdrževanje dirkalnika, da bo tako še privlačnejši za stranke z željo po dirkanju.

Poganja ga poznani 3.0 litrski vrstni šestvaljnik, ki lahko razvije do 550 konjskih moči in 650 Nm navora. Prava moč je seveda odvisna od pravil serije v kateri želite dirkati in jo je moč spreminjati med različnimi dirkami. Moč je preko sedem stopenjskega avtomatskega menjalnika z dirkalno elektroniko, speljana na zadnji kolesni par, kjer pa za oprijem skrbi tudi draxler zapora diferenciala, z ločeno zunanjo hladilno enoto.

BMW M4 GT4 pa ni opremljen le s širokim naborom dirkaških ‘bombončkov’, temveč ima tudi nekaj stvari, ki vozniku olajšajo življenje. Ena izmed teh je gotovo M Track cockpit. Ta s svojo funkcijo lahko nadomesti zunanji prenosni računalnik, ki se ponavadi uporablja za optimizacijo elektronike, nastavitve in pregled telemetrije, ter tako olajša sam prenos informacij in vozniku prihrani čas.

Opremljen je tudi s kar deset stopenjski sistem za nadzor zdrsa koles in po meri narejeni školjkastim sedežem z ventilacijo, znamke Recaro. Pri zunanjosti takoj opazimo nekaj komponent, ki jih prispeval večji brat M4 GT3. To sta predvsem zadnji fiksni spojler ter lahka karbonska streha, karbonske dodatke pa lahko najdemo praktično po celotnem avtomobilu. Očem skrita je še popolnoma nastavljivo dirkalno vzmetenje, nastavljivi stabilizatorji, sistem za hlajenje zavor in celo ogrevano vetrobransko steklo, ki bo preprečilo rošenje med dežnimi dirkami.

BMW je že uradno začel s prodajo zato le pohitite.

Odpri okno
Kontaktirajte nas!
Pozdravljeni,

kako vam lahko pomagamo?