Skip to main content

STRAN NI BILA NAJDENA

Maybach je predstavil svoj prvi priključno hibridni model v obliki limuzinskega S580e, hkrati pa naznanil, da lahko prvega električnega maybacha, pričakujemo še letos. Omenjeni priključni hibrid, je seveda bolj luksuzna različica standardnega S580e z enakim pogonskim sklopom, kar kupcem prvič v zgodovini omogoča, da se z vozilom Maybach vozijo v conah, kamor klasično gnani avtomobili nimajo vstopa.

Pogonski sklop sestavlja 3.0 litrski vrstni šestvaljnik, ki zagotavlja do 367 konjskih moči in 500 Nm maksimalnega navora, ter električni motor, ki zagotavlja dodatnih 150 konjskih moči in 440 Nm maksimalnega navora. Sistemska moč tako znaša 510 konjskih moči in 750 Nm maksimalnega navora, kar je dovolj za pospešek do stotice v vsega 5,1 sekunde in končno hitrost, ki je omejena na 250 kilometrov na uro.

Sklop baterijskih celic v velikosti 28 kWh, se lahko napolni v zgolj 30 minutah in omogoča do 100 kilometrov električnega dosega, končna hitrost v električnem načinu pa je omejena na 140 kilometrov na uro.

S580e je že četrta različica omenjene luksuzne limuzine, na zunaj pa razen napisa na prtljažnih vratih in dodatnih vratc za polnjenje, razlike med njimi ne bomo opazili. Podobna zgodba je v notranjosti. Razen dodatnih informacij o stanju baterije na digitalnih merilnikih in dodatnih vozniških načinov, je notranjost identična bencinsko gnanim bratom. To seveda ni nič slabega, saj nas ob odprtju katerihkoli vrat pričaka luksuz na najvišjem nivoju, kar znamko Maybach dejansko naredi zanimivo za ultra bogate kupce.

Model S580e bo najprej na voljo na Kitajskem in Tajskem, kasneje pa pride še v Evropo in severno Ameriko. Med samim uradnim razkritjem je direktor podjetja Mercedes-Maybach, Daniel Lescow, še uradno končal namigovanja in potrdil, da bodo prvega povsem električnega Maybacha predstavili še v letošnjem letu.

Odpri okno
Kontaktirajte nas!
Pozdravljeni,

kako vam lahko pomagamo?