Skip to main content

STRAN NI BILA NAJDENA

Rolls Royce veliko stavi na električni pogon in se še letos pripravlja na predstavitev svojega prvega električnega kupeja po imenu Spectre. To pomeni konec poti za model Wraith in hkrati tudi za kupeje znamke Rolls Royce z legendarnim V12 motorjem nasploh, pri čemer se britanska luksuzna znamka, ki je v nemški lasti, ni mogla upreti, da ju ne bi poslala v velikem slogu.

Svetlo rumeni sedeži in volan “Club Leather” z oznako Black Badge Wraith Black Arrow morda niso vsakomur všeč, vendar so vseeno primerni, saj kažejo, kako zelo drzen in mladosten je postala znamka Rolls Royce od prve predstavitve modela Wraith leta 2013, poleg tega pa so to drznost lepo povezali s preteklostjo znamke z motorjem V12. Črna oznaka Wraith Black Arrow namreč črpa navdih pri modelu Thunderbolt kapitana Georgea Eystona, 15.400 kg težkem stroju za kopenske hitrostne rekorde, ki je z dvema motorjema Rolls Royce V12 Aero leta 1938 v Bonnevillu dosegel svetovni rekord 575,3 kilometrov na uro.

Na žalost izštekani Wraith Black Arrow nima še enega 624-konjskega (632 KM), 6,6-litrskega motorja V12, si je pa od Thunderbolta izposodil nekaj estetskih potez, saj je njegova karoserija iz poliranega aluminija opazovalcem oteževala opazovanje, kdaj je dirkalnik prevozil časomerilno opremo. Eystonova rešitev je bila, da je na bok avtomobila narisal ogromno črno puščico z rumenim krogom, ki se navezuje na barvo sedežev in vložkov na sprednjem odbijaču Wraitha Black Arrow.

Najboljši detajl notranjosti je gotovo eksplodirana shema V12 motorja, vgravirana na aluminijasti armaturni plošči. To pa še zdaleč ni edini primer Rolls-Royceove neverjetne pozornosti do podrobnosti. Lakiranost združuje srebrno barvo Celebration Silver in črno barvo Black Diamond s stekleno plastjo “Crystal”, ki je zasnovana tako, da posnema zameglitev gibanja in očitno daje površini “subtilno teksturo, ki jo je navdihnila skorjasta površina solnih ravnic Bonneville”.

V notranjosti se kot vedno bohoti Rollsova slavna stropna obloga Starlight, vendar je v poklon Eystonovim rekordnim podvigom opremljena z 2.117 optičnimi zvezdicami, kar je največ, kar jih je podjetje kdajkoli namestilo v avtomobil. Razporeditev prikazuje Mlečno cesto in zvezdna ozvezdja natanko tako, kot bi jih septembra 1938 videla množica v Utahu. Rolls Royce ni razkril cen za Wraith Black Arrow s črnim znakom, a če morate vprašati, očitno niste bili ena izmed 12 strank, ki jim je bil avtomobil dodeljen, še preden smo ostali sploh izvedeli zanj.

Odpri okno
Kontaktirajte nas!
Pozdravljeni,

kako vam lahko pomagamo?