Skip to main content

STRAN NI BILA NAJDENA

Audi je razkril svojega najnovejšega električnega SUV-ja Q6 e-tron, ki naj bi začel proizvodnjo še letos. To predstavlja korak več v razvoju električnih vozil znamke Audi, ki že ima dobro uveljavljen položaj na trgu električnih vozil s svojim modelom Q8 e-tron. Z novim Q6 e-tronom Audi cilja na srednji razred SUV-jev, ki vključuje konkurente, kot so Tesla Model Y, BMW iX3, Jaguar I-Pace in Nio EL6.

Ob prvem pogledu na Q6 e-tron opazimo, da je vozilo že nekako znano. Vozilo ima značilne oblike znamke Audi kot so velika ‘ledvička’ na sprednjem delu in izbočeni blatniki spredaj ter zadaj. Kljub podobnostim se od svojih predhodnikov nekoliko razlikuje tako po zunanjosti kot tudi notranjosti. 

Notranjost vozila Q6 e-tron predstavlja prelom v svetu električne vožnje, saj prinaša svežino in inovativnost na vsakem koraku. Sodobna kabina je oblikovana tako, da vozniku in potnikom omogoča vrhunsko udobje in funkcionalnost. Številni elementi so delno izdelani iz recikliranih materialov – na primer stropna obloga in sedež. Eden od ključnih elementov notranjosti je ukrivljen zaslon za merilnike, ki omogoča jasen prikaz ključnih informacij o vožnji, kot so hitrost, stanje baterije in navigacija. Na sredini pa najdemo osrednji zaslon, ki omogoča enostaven dostop do različnih funkcij in aplikacij vozila. Za doplačilo je mogoče naročiti dodaten zaslon na dotik, ki potnikom omogoča dostop do multimedijskega sistema. 

Poleg estetskih in oblikovalskih izboljšav je Audi v Q6 e-tron vključil tudi vrsto tehnoloških inovacij. Novi Audi Q6 e-tron bo opremljen z Audijevim ‘drugo generacijskim’ OLED-jem, ki prinaša izboljšano kakovost svetlobe in več možnosti prilagajanja osvetlitve. Poleg tega je vključen nov AI glasovni pomočnik, ki je sposoben nadzorovati približno 800 funkcij v avtomobilu. Vprašate ga lahko celo po menjalnih tečajih ali pa ga prosite, da vam pomaga spoznati vaš novi avtomobil. Vozilo omogoča tudi namestitev aplikacij, iger in storitev na zaslonu, ki lahko delujejo kot zabava med polnjenjem, vključno z aplikacijo za karaoke.

 

Kar se tiče zmogljivosti, bosta na voljo dve različici vozila, obe z enakim 100 kWh baterijskim paketom. Različica Q6 e-tron quattro bo imela električni motor na vsaki osi, ki bo proizvedel 387 KM moči in doseže hitrost od 0 do 100 km/h v 5,9 sekundah. Druga, zmogljivejša različica SQ6 e-tron, pa se lahko pohvali z močjo 489 KM oziroma 517 KM pri uporabi Launch Control, kar omogoča pospešek od 0 do 100 km/h v samo 4,3 sekunde. Audi načrtuje tudi manjšo 83 kWh baterijsko možnost, ki bo znižala ceno vozila. Predstavljena pa bo tudi možnost pogona na zadnji kolesi, ki lahko poveča doseg in zmanjša stroške.

Z dosegom do 625 km ter zahvaljujoč močnemu pogonu in odlični zmogljivosti polnjenja pridobivajo potovanja z vozilom Q6 e-tron povsem nov pomen. Na hitrih polnilnih postajah lahko baterijo z 10 % na 80 % napolnite v približno 21 minutah. S hitrim polnjenjem pa je možno v 10 minutah doseči do 255 km dodatnega dosega.

Cene za osnovni model Q6 e-tron naj bi se začele pri 74.700 evrov, medtem ko boste morali za model SQ6 e-tron odšteti vsaj 93.800 evrov.

 

 

Odpri okno
Kontaktirajte nas!
Pozdravljeni,

kako vam lahko pomagamo?