Skip to main content

STRAN NI BILA NAJDENA

BMW Koncept Touring Coupe napoveduje vrnitev t.i. “clown shoe”, modela v karoserijskem stilu Shooting Brake. BMW pravi, da je koncept Touring Coupe, ki sicer temelji na modelu Z4, navdihnjen z dirkalnikom iz 40. let prejšnjega stoletja, vendar mi menimo, da je to nedvomno duhovni naslednik Z3 M Coupe-ja.

Ko je bil leta 2001 predstavljen prvi BMW Z3 M Coupe, je bil definitivno nekoliko posebnega, nekaterim celo grdega videza. Toda tako kot pri drugih bavarskih dizajnih v 2000-ih, je čas pripomogel k temu, da so ga entuziasti sčasoma vzljubili. BMW vseeno trdi, da je oblika navdihnjena po modelu 328 Touring Coupe, ki je leta 1940 zmagal na vzdržljivostni dirki Mille Miglia, a mi jim žal ne verjamemo.

Koncept Touring Coupe, za katerega BMW pravi, da je bil zgrajen kot “enkratni serijski model”, združuje dolg nos modela Z4 s svežimi oblikami zadnjega dela in čisto novo izvedbo strešne linije, ki se ujema z estetiko celotnega vozila. Zadnji boki so dovolj mišičasti, na njih pa je nameščen tradicionalni in agresivno oblikovan Hoffmeisterjev pregib.

Koncept Touring Coupe je končan v edinstveni barvi “Sparkling Lario”, ki vključuje modre steklene delce, vdelane v rjavo barvo. Srebrno-rjavi poudarki in nova mreža z vertikalnimi prečkami dopolnjujejo barvno shemo, medtem ko so 20-kraka platišča razporejena asimetrično in merijo 19 palcev spredaj ter 20 palcev zadaj.

Čisto unikatna izdelava pa ni omejena samo na zunanji del, saj ima tudi kabina zelo italijanski pridih. Usnjena delavnica Poltrona Frau je izdelala ekskluzivno dvobarvno notranjost, ki jo horizontalno deli na dva različna barvna segmenta. Zgornji segment ima temnejše tone, medtem ko je spodnji v svetlejšem srednje rjavem odtenku s pridihom ročnega dela in s smislom za estetiko. Podoben dizajn prtljažnega prostora smo v preteklosti že videli v štirisedežnih ferrarijih, medtem, ko je armatura praktično identična tisti v modelu BMW Z4.

Na voljo je celo unikatna ročna prtljaga, ki se ujema z notranjostjo in bi lahko stopila na prste celo prej omenjenemu Ferrariju. Narejena v Modeni, je prtljaga izdelana s strani Schedonija, imena, ki je bolj znano po prilagojeni prtljagi za italijanske superšportnike. BMW ni podal natančnih podrobnosti o tem, kaj se skriva pod pokrovom motorja, vendar je omenil, da koncept poganja šestvaljni bencinski motor – verjetno isti 3,0-litrski turbopolnjeni B58, ki se uporablja v večini modelov v ponudbi.

BMW Koncept Touring Coupe je svoj svetovni debi doživel ob odprtju dogodka Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2023, ki je potekal ob slikovitih obalah jezera Como v Cernobbiju, Italija, od 19. do 21. maja.

Odpri okno
Kontaktirajte nas!
Pozdravljeni,

kako vam lahko pomagamo?