Skip to main content

STRAN NI BILA NAJDENA

Mercedes-Benzov ikonični športni terenec razreda G je že dolgo slovel po terenski moči in luksuznemu statusu. Z leti se je razvil od osvajanja razgibanih terenov do krašenja ulic kot simbol prestiža za zvezdnike po vsem svetu. Zdaj, ko avtomobilska industrija sprejema dobo električne mobilnosti, Mercedes-Benz predstavlja popolnoma električni G580 s tehnologijo EQ, ki označuje monumentalen premik k trajnosti brez ogrožanja zmogljivosti ali razkošja.

 

Kaj je novega?

G580 s tehnologijo EQ napoveduje novo dobo za Mercedes-Benz, saj predstavlja popolnoma nov model za znamko v letu 2025. Ta naj bi se na ceste zapeljala konec leta 2024 ali v začetku leta 2025, ohranja brezčasno škatlasto obliko svojih predhodnikov, medtem, ko uvod v novo poglavje okolju prijazne avanture.

Cene in konfiguracija Edition One

S pričakovano začetno ceno okoli 170.000 €, EV razred G postavlja visoke standarde za električna luksuzna SUV vozila. V svojem uvodnem letu bo razred G EV na voljo izključno v Edition One, ki vključuje vrhunska paketa AMG Line in Night, osupljivo dvobarvno notranjost in razvajanje paketa Active Multicontour Seat Plus z osmimi masažnimi programi.

EV moč in zmogljivost

Električno vozilo razreda G poganjajo štirje električni motorji, ki so strateško nameščeni blizu vsakega kolesa, z impresivnimi 579 konjskimi močmi in 1.165 Nm navora. Ta električni pogon omogoča individualno krmiljenje motorja, odkrivanje inovativnih terenskih zmogljivosti, kot sta G-Turn za 360-stopinjsko vrtenje in G-Steering za izboljšano manevriranje. Z navideznimi zaporami diferenciala in vektoriranjem navora, EV razreda G ohranja svojo legendarno zmogljivost za vse terene, medtem ko robustna šasija zagotavlja vzdržljivost na vsaki pustolovščini.

Hitro polnjenje in doseg

Električno vozilo razreda G ima baterijo s 116 kWh, katera ponuja doseg približno 390 km z enim polnjenjem. Polnjenje je priročno z zmožnostmi hitrega polnjenja z enosmernim tokom, ki omogoča, da baterija doseže 80 % zmogljivosti v samo 32 minutah z uporabo 200 kW polnilnika. Posebna zaščita podvozja zagotavlja, da baterija ostane zaščitena po razgibanem terenu.

Luksuzna notranjost

Stopite v G580 EV in pozdravila vas bo razkošna kabina, okrašena z vrhunskim usnjem Nappa in prilagodljivo ambientalno osvetlitvijo. Najnovejši informacijsko-razvedrilni sistem MBUX, prikazan na dveh velikih 12,3-palčnih zaslonih, ponuja brezžični Apple CarPlay, Android Auto in navigacijo z razširjeno vsebino. Terenski navdušenci bodo cenili Offroad Cockpit, ki zagotavlja bistvene merilnike za samozavestno premagovanje razgibanega terena.

Funkcije za varnost in pomoč vozniku

Električno vozilo razreda G, opremljeno s celovitim naborom standardnih funkcij za pomoč voznikom, zagotavlja, da je varnost najpomembnejša na vsakem potovanju. Od samodejnega zaviranja v sili do pomoči pri ohranjanju voznega pasu in prilagodljivega tempomata s centriranjem voznega pasu, napredne tehnologije brezhibno delujejo in povečujejo voznikovo zaupanje.

Odpri okno
Kontaktirajte nas!
Pozdravljeni,

kako vam lahko pomagamo?