Skip to main content

STRAN NI BILA NAJDENA

Porsche ponovno razveseljuje ljubitelje z novo podobo Cayenne GTS. Nove predelave in nadgradnje ga usmerjajo v voznikovo izkušnjo. Nov Cayenne GTS ostaja zvest svojim koreninam, z izpustom “štroma”. Presenečenje je nadgradnja 4.0l V-8 twin-turbo motorja, ki sedaj ponuja dodatnih 40 konjskih moči.

Porsche Cayenne GTS 2025, ki ima 493 KM in 660 Nm navora, zmore pospešiti od 0 do 100 km/h v samo 4,2 sekundah. Največja hitorst, ki jo ta zver lahko doseže je sedaj 275 km/h, kar je 5 km/h več kot predhodna različica. Moč se prenaša na vsa kolesa preko osemstopenjskega samodejnega menjalnika, ki omogoča hitrejše  in preciznejše prestavljanje v načinu Sport ali Sport Plus. Model GTS je na voljo tako v tradicionalni SUV ter v “Coupé” obliki.

Ena izmed značilnosti, ki jo je novi Cayenne GTS prevzel po vodilnem modelu Turbo GT, je ločen krog vodnega hlajenja za štirikolesni pogon. Dodatno ima Cayenne GTS Coupé prilagodljiv zadnji spojler ter možnost izbire izpušnega sistema s sredinsko nameščenimi konci. Porsche ponuja tri pakete, ki lahko zmanjšajo težo za do 25 kilogramov, kar ni ogromno, vendar vseeno prispeva k celotni izkušnji. Podatki o masi praznega vozila še niso na voljo, je pa predhodna različica tehtala samo 2.247 kg.

Estetske spremembe v primerjavi z drugimi različicami vključujejo večje odprtine za dovod zraka spredaj, rdeče zavorne čeljusti ter zatemnjene žaromete in zadnje luči. Porsche ponuja modele Cayenne GTS 2025 s standardnim paketom Sport Design, ki zatemni določene zunanje elemente, kot so podaljški kolesnih obokov, okvirji oken, itd. Pri predhodnimi GTS modeli so bili ti deli iste barve kot preostanek karoserije. Poleg tega so zdaj konice izpuha temno bronaste namesto črne barve.

Zunanji videz dopolnjujejo 21-palčna platišča RS Spyder Design. V notranjosti Porsche uporablja mikrovlakna Race-Tex na vratnih predelih, stropni oblogi, volanu in sredinah sedežev. Stranke lahko izbirajo tudi med temnimi barvami Slate Grey ali Carmine Red.

Naročila za novi Cayenne GTS bodo kmalu na voljo za vse, ki so pripravljeni odšteti vsaj 118.773€ za “SUV” obliko in 123.078€ za Coupé obliko. Prvi kupci lahko pričakujejo dostavo že to jesen. GTS bi lahko postal zanimiva izbira v ponudbi, še posebej, če upoštevamo, da je cena Cayenne Turbo GT približno 185.280€.

Odpri okno
Kontaktirajte nas!
Pozdravljeni,

kako vam lahko pomagamo?