Skip to main content

STRAN NI BILA NAJDENA

Pet let po uradnem debiju je enega izmed najbolj priljubljenih avtomobilov iz naše flote, doletela prenova. Na sejmu mobilnosti v Münchnu je audi namreč še v živo predstavil prenovljenega Audija Q8 za leto 2024. Kupejevski SUV je tako pridobil blage vizualne spremembe, ki so večinoma fokusirane na svetlobna telesa ter opcije novih barv in platišč.

 

Avtomobil seveda ostaja takoj prepoznaven, saj sledi audijevi strategiji evolucije dizajna. Največja novost so novi prilagodljivi matrični LED žarometi z laserjem. Prenovo so doživele tudi zadnje luči z LED trakom skozi celotno širino avtomobila ter opcijska OLED tehnologija, ki omogoča več prilagoditev in grafik.

Tisti najbolj zagreti privrženci modela Q8 bodo opazili tudi novo prednjo masko, nove odprtine za zajem zraka, spremenjen zadnji difuzor ter nov izpušni sistem. Obogatena barvna paleta po novem vključuje tudi barve Shakir Gold, Ascari Blue in Chili Red, kupci pa lahko izbirajo med petimi novi stili platišč, v velikosti od 21 do 23 palcev.

 

Presenetljivo je notranjost vizualno ostala skoraj povsem nespremenjena, saj se novosti skrivajo le v programski opremi ter novih opcijah oblazinjenja in barvah dekorativnih dodatkov.

Ob začetku prodaje bo Q8 v Evropi na voljo v dveh dizelskih in dveh bencinskih različicah, kjer so vsi šestvaljni motorji opremljeni z 48V blago hibridnim sistemom ter 8 stopenjskim avtomatskim menjalnikom. Ljubitelji dizlov lahko izbirajo med 231 in 286 konjskimi močmi enakega 3.0 litrskega šestvaljnika, ljubitelji bencina pa lahko izbirajo med 3.0 litrskim šestvaljnikom s 340 konjskimi močmi v različici 55 TFSI, ter 4.0 litrskim osemvaljnikom s 507 konjskimi močmi v različici SQ8 TFSI. Preostale različice, vključno s priključno hibridnimi in športnim RSQ8 pričakujemo kmalu.

 

Na šibkejših različicah je prilagodljivo zračno vzmetenje na voljo za doplačilo, na trenutno najmočnejši različici SQ8 pa je zračno vzmetenje del standardne opreme, ravno tako je standarden tudi sistem štirikolesnega krmiljenja. Tudi najdražja različica ima nekaj zanimivih opcij, ki jih boste želeli obkljukati, kot na primer športni diferencial z razporejanjem navora, ter elektromehanski sistem za preprečevanje nagibanja v zavojih.

Naročila so že odprta, za najcenejšo različico Q8 45 TDI boste odšteli vsaj 86.700€, najdražja različica SQ8 pa se začne pri 119.500 €.

 

Odpri okno
Kontaktirajte nas!
Pozdravljeni,

kako vam lahko pomagamo?