Skip to main content

STRAN NI BILA NAJDENA

Porsche z vsakim novim modelom presega meje tega, kar je mogoče v avtomobilskem svetu. Najnovejši dodatek njihovi impresivni liniji je Porsche Taycan Turbo GT, ki je s preko 1.000 konjskih moči in pospeškom od 0 do 100 km/h v 2,1 sekunde najhitrejši in najmočnejši cestno legalni Porsche vseh časov.

Številke govorijo same zase: Taycan Turbo GT je dovolj hiter, da premaga prejšnji rekord  električnega avtomobila, postavljen s Teslo Model S Plaid, za neverjetnih 18 sekund. Taycan Turbo S, ki je nekoč držal ta rekord, ni nikoli dosegel boljšega časa od 7:33, kar je 26 sekund počasneje od Turbo GT-ja.

Neprestani lov Porscheja za inovacijami je očiten v vsakem aspektu Taycan Turbo GT. Od njegove večje 105 kWh baterije do nove termalne regulacije in toplotne črpalke za izboljšano učinkovitost, je bil vsak detajl skrbno zasnovan, da bi zagotovil neprekosljivo zmogljivost.

Taycan Turbo GT ni samo o surovi moči – prav tako je mojster na stezi. Med testiranjem je preizkusni model razbil rekorde na Nürburgringu, kjer je premagal ikonično stezo v neverjetnih 7:07:55. Ta dosežek ni samo pokazal hitrost avtomobila, temveč tudi njegovo agilnost in sposobnost obvladovanja.

Poleg tega je Turbo GT na voljo z dodatnim Weissach paketom. Avtomobili opremljeni s paketom Weissach imajo precej očitno razliko v notranjosti. Namesto zadnjih sedežev boste našli varnostni oklep iz karbonskih vlaken. Avtomobili s paketom Weissach imajo tudi manj zvočne izolacije, nimajo talnih ter prtljažnih preprog, samo eno polnilno vtičnico in lažji zvočni sistem brez zadnjih zvočnikov. Medtem ko običajni Turbo GT tehta 75 kg manj kot Turbo S, dodajanje Weissach paketa zniža skupno težo še za dodatnih 70 kilogramov.

Poleg impresivne zmogljivosti je Taycan Turbo GT prava umetnina. Njegov eleganten in aerodinamičen dizajn, s sprednjim spojlerjem z aerorezili in prilagodljivim zadnjim spojlerjem, ne samo izboljšuje zmogljivost, temveč tudi izžareva občutek hitrosti in natančnosti.

Notranjost je enako impresivna, s poudarkom na dizajnu, osredotočenem na voznika, in tehnologiji najnovejše generacije. Vsak element je izdelan s preciznostjo in pozornostjo do detajlov, ustvarjajoč popolno potopitev voznika v vožnjsko izkušnjo.

 

Ko avtomobilska industrija nadaljuje s premikom proti električni moči, ostaja Porsche v ospredju inovacij. Taycan Turbo GT je dokaz njihove zavezanosti k preseganju meja in ponovnemu opredeljevanju tega, kar je mogoče v svetu visokozmogljivih vozil. Njegova sposobnost, da navdušuje voznike tako na stezi kot tudi na odprtih cestah, poudarja njegovo vsestranskost in vrhunsko izdelavo. Naročila za Turbo GT so že mogoča, vendar pa njegova začetna cena 250.874,76 EUR, kar pomeni, da vrhunska hitrost in zmogljivosti ne prideta brez občutnega vložka.

 

 

Odpri okno
Kontaktirajte nas!
Pozdravljeni,

kako vam lahko pomagamo?